Tarpojat ovat 12-15 -vuotiaita partiolaisia, joiden toiminta rakentuu oman ryhmän, vartion, ympärille. Vartiossa on 5-10 samanikäistä jäsentä ja sitä johtaa yleensä muutamaa vuotta vanhempi (samoajaikäinen) partiolainen. Vartiot suorittavat tarpojaohjelmaa (http://partio-ohjelma.fi/tarpojat/), eli retkeilevät, leikkivät, oppivat uutta hakevat omia rajojaan ja avustavat monissa lippukunnan tapahtumissa.

Tarpojaohjelma koostuu neljästä tarpposta, joista jokainen kestää noin puoli vuotta. Kukin tarppo päätyy majakkaan, joka on joko vartion oma retki, tarpojien yhteinen retki tai osa koko lippukunnan leiriä. Syksyllä 2022 suoritetaan Yhteiskunta-tarppo.

Syksyn 2022 tapahtumia (vartiot päättävät mihin osallistuvat)

27.8. Kirkkonummipäivät
17.-18.9. Espoon punanen – landepunkku -partiotaitokilpailu
24.9. Piirin järjestämä Tarpojien taitopäivä
lokakuussa Rajamäen Metsänkävijöiden RaRan ralli
8.-9.10. Tarpojien oma yön yli kisa – Raparalli
6.11. Hiipivä haamu – kaupunkiseikkailu Helsingissä
marraskuussa KITT – koko ikäkauden tarpojatapahtuma
joulukuussa Jouluretki kämpälle

Syksyn Yhteiskunta -tarpon majakka on vuodenvaihteen jälkeen.

Yleistä tarpojaikäkaudesta

Tarpojaikäiset myös usein laajentavat partiopiiriään oman lippukunnan ulkopuolelle. Tarjolla on monenlaisia alueen, piirin ja keskusjärjestön tapahtumia.

Kimessä on keväällä 2022 useita aktiivisia tarpojavartioita; Tunturipöllöt (2008 tytöt), Kotka (2008 pojat), Punaketut (2009 tytöt), entinen Lepakot -vartio (2010 tytöt) sekä entinen Ilves -vartio (2010 pojat)

Tarpojien ikäkausivastaava: Kimmo Tuomainen