Tältä sivulta löydät tietoja KimeWebin käyttöön liittyen.

Käyttäjätunnus

Jos koet tarvitsevasi käyttäjätunnukset KiMe:n nettisivuille ole yhteydessä WebWelhoon: Nuutti Henriksson (webvelho(a)kime.fi). Kerro viestissä nimesi, pestisi sekä sähköposti johon haluat liittää tunnukset. Kerro myös miksi tarvitset tunnuksia (artikkelin kirjoitus, ryhmän sivujen päivitys, yms.).

Sinulle vastataan viestillä, jonka yhteyteen on annettu käyttäjätunnus ja salasana. Vaihda tämä salasana, kun kirjaudut ensimmäisen kerran sisään.

Kirjautuminen

Pääset kirjautumaan admin-paneliin painamalla oikealta löytyvää ”Kirjaudu sisään” painiketta. Käyttäjätunnuksena voit käyttää saamasi tunnusta (etunimi.sukunimi) tai sähköpostiosoitettasi.

 

Muokkaaminen ja uuden sivun luonti

Kirjauduttuasi sisään sinulle avautuu sivun yläpalkkiin admin-näkymä. Jos haluat muokata sivua, jolla olet paina ”Muokkaa sivua” painiketta (ympyröity sinisellä). Jos haluat luoda uuden sivun tai uutisen paina ”KimeWeb painiketta” (ympyröity punaisella). Jos painoit ”Muokkaa sivua” voit siirtyä kohtaan ”Kirjoita ja julkaise”. Voit myös etsiä muokattavan sivun seuraavassa kohdassa näytettävien ”Artikkelit” tai ”Sivut” kohtaa klikkaamalla.

 

Uusi sivu tai uutinen

Painettuasi ”KimeWeb” paniketta sinulle aukeaa täysikokoinen admin-sivu. Täältä pystyt luomaan uusia sivuja tai uutisia. Jos haluat luoda uuden sivun pidä hiirtä ”Sivut” (punainen nuoli) vaihtoehdon päällä ja valitse ”lisää sivu”. Jos haluat luoda uuden uutisen siirrä hiiri ”Artikkelit” (sininen nuoli) tekstin päälle ja valitse ”lisää uusi”.

 

Kirjoita ja julkaise

Kun tyhjä/muokattava sivu aukeaa eteesi voit tehdä muutoksia vapaasti. Vasemmasta yläkulmasta löytyy ”+”-nappi (punaisella ympyröity), jota painamalla saa eri lohkovaihtoehdot näkyviin. Täältä löytyvät vaihtoehdot kuten ”Klassinen” (kirjoittamiseen) ja ”Kuva” (kuvien liittämiseen). Jos haluat tarkastella miltä sivu näyttää valmiina, voit valita ”Esikatselu” (ympyröity sinisellä) vaihtoehdon ja sielä ”Esikatsele uudessa välilehdessä”. Tämä aukaisee uuden välilehden selaimellesi, jossa näkyy sivun ulkoasu. Kun olet valmis julkaisemaan sivun paina sivun oikeassa ylälaidassa olevaa ”Julkaise” tai ”Päivitä” nappia (ympyröity vihreällä). Tämän jälkeen muutoksesi julkaistaan.

Jos julkaisit kokonaan uuden sivun ole yhteydessä WebWelhoon (Nuutti Henriksson (webvelho(a)kime.fi)) ja kerro minkä valikon otsikon alle haluat sivusi. Kerro myös luomasi sivun otsikko. Voit myös tehdä tämän itse, mutta vain jos olet varma, että osaat toimia oikein. 

 

Jos tarvitset lisää apua sivujen kanssa tai sinulle heräsi kysymyksiä, joihin ei löytynyt vastausta, ole rohkeasti yhteydessä nettisivuista vastaavaan henkilöön: Nuutti Henriksson (webvelho(a)kime.fi)