Vartiossamme on yhdeksän mukavaa seiskaluokkalaista tyttöä. Kokoonnumme torstaisin Lyanilla klo 18.30-20.

Vartiojohtajat: Aino Elomaa, puh 040 503 1102 ja Pihla Jokinen, puh 040 9322 551

saimaannorppien aikataulu 2017

Vuoden 2017 luontohavainto: Saimaannorppia Tallinnassa 4.2.2017

Lauantai aamuna ajoimme bussilla kohti Länsi-satamaa. Bussissa oli koko ajan (tukalan)täyttä.

Satamassa kävelimme erittäin pitkän 600(k)m matkan. Moderniin laivaan päästyämme pingoimme suoraan mahtavan, herkullisen ja jättisuuren buffetaamiaisen ääreen (kannelle 8). Söimme lukuisia kierroksia (Annika ehkä kaksi) ruokaa. Kävimme laivan komentosillalla, se oli upea kokemus.

Kun pääsimme Tallinaan, meitä oli vastassa lukuisia Tallinnalaisia partiolaisia (2-5 emme ihan muista). Lähdimme Viru-keskuksen kautta bussilla kohti Teletornia. Teletornille päästyämme vastassa oli ylipirteä naishenkilö (ilmeisesti opas). Hinauduimme hissillä kohti Teletornin korkeuksia. Ylhäällä ihailimme ((hieman) sumuisia) maisemia sienien opastuksella. Ylhäällä vierailimme myös WC-palatsissa (ehkä 3 vessaa).

Söimme ällöjä (Linnean ja Annikan lemppareita) alkoholipohjaisia kirsikkakarkkeja bussia odotellessa. Katselimme vanhaa kaupunkia ja sen lukuisa kirkkoja virolaispartiolaisten johdolla. Shoppailimme vähän vanhassa kaupungissa (kukaan ei ostanut mitään) ja menimme jatko shoppailemaan Viru-keskukseen. Kävimme muun muassa Pull & Bear:issä. Ostelimme tosi paljon juttuja (yhdet kengät, pari paitaa ja pipo). Kävelimme rankan matkan Viru-keskukselta laivalle ja kiidimme buffettiin (taas). Ängimme itsemme täyteen ruokaa (paitsi Annika joka söi vain pari nakkia ja perunaa). Ilta päättyi todella rankkoihin ja tiiviisiin (smoothie)shotti kierroksiin. Lähtiessämme buffetista jätimme taaksemme shottilaseja, ruokalautasia, servettejä ja jopa yhden kaatuneen lasin. Jalat ajoivat meidät vasten tahtojamme kaljaosaston ohi, karkkiosastolle suklaalevyjen vierelle. Nappasimme kaikki lempi suklaatimme, löntystimme infopisteen sohville ja lösähdimme yhtenä perunasoseena sohvalle.

Lopulta meidät tultiin noukkimaan kohti Suomen kauno säätä (lumiloskasadetta).

Made in: Lyan; Written by: Heidi; Invented by: Linnea, Sinikka, Alma, Allu, Oona, Tiina

At the trip: Linnea, Sinikka, Alma, Oona, Allu, Tiina, Annika, Aino R, Pihla, Aino E,

Kuvassa Saimaannorpat sekä virolaiset partiolaiset Moona ja Tella. Kuva Aino Elomaa

Saimaannorpat Linlossa syyskuussa 2016

Lähdimme Linlon parkkipaikalta aamupäivällä kohti nuotiopaikkaa niemennokassa. Kävelymatka oli vaivalloinen ja hientäyteinen (silti ihan kiva). Kantamukset (etenkin ruokakassit) olivat hyvin raskaat ja epämukavat kantaa, mutta selvisimme ehjin nahoin (paitsi Annika (hänkin kyllä selvisi loppujenlopuksi))

Nuotiopaikalle saavuttuamme lösäytimme raskaat tavaramme kalliolle ja päätimme ripustaa puiden varaan  riippumattomme päällekkäin . Monen (hengen)vaarallisen tuokion jälkeen riippumattotorni oli valmis. Hengailimme siellä kolmen metrin korkeudessa karkkiemme kera (Viro melkein näkyi). (kuva ohessa)

Jonkin ajan keikuskelun jälkeen alkoi maha jo murista(todella) kovaa, joten päätimme laittaa ruuat tulille. Tänään ruokalistalla oli kanaa, kasviksia ja (mama) nuudelia (koska Annika). Ruokaa oli paljolti, ja se oli hirmu herkullista.

Sitten oli vuorossa teltan pystytys, joka osoittautui aika hankalaksi, nimittäin maa oli kovaa ja kallioista. Keppejä oli niukasti, ja niitä hakattiin (Oona hakkasi) vaivalla. Onneksi VJ kaksikollamme oli kiiloja lainaan. Yllättäen teltta kuitenkin pysyi pystyssä koko yön.

Iltapalalla oli paljon maiskuteltavaa (suklaabanskuja, dippivihanneksia sekä tietysti dippiä. Aterian kruunasi paistetut vaahtokarkit (oikeasti ne kaikki meni tzabi bani haasteeseen.)). Nuotion äärellä oli mukava köllötellä mukavien makuualustojen päällä mukavassa seurassa (mukava lause).

Kello olikin jo aivan liikaa meille, joten kaikkien oli aika mennä pesemään hampaat (vain Linnea pesi). Sitten menimmekin jo makuupusseihin, joissa oli todella (todella) kylmä (paitsi Sinikalla, jolla olisi ollut lämmin vaikka Siperiassakin niillä varusteilla). Ennen tutimaan menemistä oli pakko sivistää Oonaa näyttämällä risumies + ”pari” remixiä.

Aamulla heräsimme väsyneinä, mutta onnellisina uuteen päivään (emme olleet kuoleman vaarassa (paitsi kerran (yksi räjähtänyt huuli))). Aamu alkoi hyvin suklaamuroilla, jogurtilla, leivällä, nakeilla ja munakkailla. Aamun käynnisti reipas aamujooga Pihlan johdolla (olikohan Ainokin siinä?). Joogailusta toivuttuamme pakkasimme nyssäkkämme ja pussukkamme, ja lähdimme tanssimaan (ei kun marssimaan) musiikin tahdissa kohti parkkipaikkaa ja sivistystä. Parkkipaikalla ehdimme heittää bottle flipin jos toisenkin. Sitten vanhempamme noukkivat meidät autoihin ja poistuimme vähin äänin. Oli ihan ok retki (olihan siellä oikeasti aika super extreme vedenkestävän hauskaa).

at the camp: Sinikka, Linnea, Oona, Annika, Pihla ja Aino. writen by: Heidi, Sinikka, Linnea, Alma (+ Pihla). made in Lyan.